Pogledajte katalog proizvoda

Uređaj hipertenzija. Zaštitite svoje srce - čuvajte svoje zdravlje

Sadržaj

  Uglavnom se hipertenzija razvija postupno tijekom više godina i najčešće ne uzrokuje nikakve probleme, no znatno uvećava rizik nastanka srčano-žilnih bolesti, kao što su moždani udar, srčani udar, zatajenje srca, otkazivanje bubrega i oštećenje žila po uređaj hipertenzija tijelu.

  zašto razviti hipertenziju

  Hipertenziju dijelimo na primarnu ili sekundarnu. Najčešće se kod pacijenata sa šećernom bolešću, kod pacijenata sa smetnjama vida ili smetnjama u radu bubrega, pacijenata s urođenim srčanim manama i nekim vrstama tumora razvije i hipertenzija. Nasljedna predispozicija, dob i spol čimbenici su rizika visokog krvnog tlaka, na koje mi ne možemo utjecati.

  osteochondrosis odnos s hipertenzijom

  Unos soli u naše tijelo, psihosocijalni stres, povećana tjelesna težina, pušenje i alkohol ostali su čimbenici zbog kojih se može razviti hipertenzija. Posljednje možemo smanjiti zdravim načinom života. Dokazano je da ljudi u obalnim gradovima, koji unose velike količine soli, ne razvijaju svi hipertenziju. Ovdje primjećujemo začaran krug — u pozadini je opet naša nasljedna predispozicija.

  žuta trava i hipertenzija

  A što je uopće krvni tlak? To je sila kojom krv pritišće na jedinicu površine stijenke žile te je neophodno potreban uređaj hipertenzija rad krvotoka.

  sladoled i visoki tlak

  Arterijski solpadein hipertenzija tlak nije postojan, no mijenja se između dviju vrijednosti: sistolički  ili gornji tlak viša vrijednost — tlak izmjeren tijekom grčenja srca dijastolički ili donji tlak niža vrijednost — tlak izmjeren između dvaju pulsova, kada se srce puni krvlju. Krvni tlak mjerimo mjeračima krvnog tlaka, koji nam mjere već navedeni sistolički i dijastolički tlak, prikazan u jedinici mmHg.

  hipertenzija masaža terapija

  U tablici su prikazane kategorije krvnog tlaka, na čijoj se osnovi odlučuje o liječenju. Sistolički krvni tlak.

  pitanja na kardiologa o hipertenziji