Uploaded by

Simulira hipertenzija

simulira hipertenzija

Da li će implant da izliječi hipertenziju 22 Septembra, 0 40 Novi pokušaji američkih naučnika da nađu lijek za krvni pritisak koji ne može da se reguliše medikamentima. Uređaj stimuliše nerve da šalju signal mozgu kada je pritisak krvi na zidove arterija povišen AMERIČKI naučnici napravili su implant koji se ugrađuje u arteriju na vratu i na taj način pokušavaju da leče hipertenziju koja simulira hipertenzija može da se reguliše lekovima.

Simptomi Kako smanjiti pritisak u kući: metode i savjeti U ovom članku naučit ćete kako smanjiti pritisak kod kuće: što vam je potrebno i što ne raditi s visokim tlakom. Koji se nefarmakološki agensi mogu koristiti i koji lijekovi trebaju biti u kompletu prve pomoći za svaku hipertoniku za hitnu skrb.

Novi implant je u obliku žice koja drži čep na šampanjcu, veličine je nokta i pravi se od titanijuma. Novi američki implant deluje tako što simulira prirodni mehanizam regulacije hipertenzije, zapravo stimuliše nerve da šalju signal mozgu kada je pritisak krvi na zidove arterija povišen.

simulira hipertenzija

Mozak tada reaguje tako što usporava srčani ritam, šire se krvni sudovi, a tenzija opada. Međutim, ni ova metoda ne daje kod svih pacijenata rezultat, pa se čak ni ona, iako je dugo u kliničkoj praksi ne smatra rutinskom.

AMEC - lecenje hipertenzije

Najtežom formom hipertenzije koja ne reaguje na lekove smatra se ona koja ne uspeva da se reguliše ni primenom pet grupa medikamenata za pritisak. Učestalost pacijenata sa ovom vrstom poremećaja je konstantna poslednjih dvadesetak godina i iznosi 15 odsto od svih koji boluju od povišenog krvnog pritiska.

simulira hipertenzija

Važnost lečenja ovog stanja je prvenstveno u tome što je ono povezano sa značajno povišenim rizikom od srčanog i moždanog udara, popuštanja srca simulira hipertenzija pojavom atrijalne fibrilacije.