Što kriju brojke s tlakomjera | downtown-buffalo-hotels.com

Hipertenzija zdjelice

Sadržaj

  hipertenzija zdjelice

  Povezanost uporabe antihipertenziva i rizika od prijeloma kuka i zdjelice Klara Čičić, dr. Rezultati studije ukazuju na zaštitno djelovanje duretika klortalidona jer smanjuje rizik prijeloma kuka i zdjelice.

  hipertenzija zdjelice

  Ovi rezultati ukazuju na kratkoročnu i dugoročnu zaštitu od prijeloma tiazidskim diureticima te se stoga preporučuju pri liječenju hipertenzije starijih. Dosadašnje opservacijske studije već su ukazale na mogući smanjeni rizik prijeloma prilikom terapije tiazidskim diureticima, no kliničkih randomiziranih studija bilo je malo.

  Ovaj članak može izazvati zbunjenost kod čitatelja laika, osobito majki koje se spremaju dojiti svoje buduće novorođenče. Izgleda kao da sa svih strana vreba opasnost: ako daješ umjetnu prehranu Trudnoća Trudnoća Ukratko o trudnoći Trudnoća je, ako je planirana i željena, jedno od najsretnijih razdoblja u životu žene. Traje 10 lunarnih mjeseci ili 40 tjedana, odnosno dana. Trudnoća je

  Ova velika randomizirana studija početno je uključivala Sudionici su randomizirani u skupine liječene klortalidonom, amlodipinom i lizinorprilom te se pratio broj hospitalizacija radi prijeloma kuka ili zdjelice. Arterijska hipertenzija i osteoporotični prijelomi stanja su čija incidencija raste hipertenzija zdjelice dobi, naročito nakon Dosadašnja istraživanja pokazala su da osobe s hipertenzijom imaju više takvih prijeloma od osoba bez hipertenzije.

  hipertenzija zdjelice

  Ovi rezultati ukazuju na zaštitno djelovanje duretika klortalidona jer smanjuje rizik prijeloma kuka i zdjelice u usporedbi s ostalim antihipertenzivima.